Prajitura Pavlova sau cum sa o surprinzi cu gratie de 8 Martie
Iata ca este deja 8 Martie! Afara s-a mai inseninat si iarna pare ca s-a lasat induplecata in cele din urma sa-si ia talpasita. Ce mai, un moment excelent sa sarbatorim Ziua Femeii asa cum se cuvine: cu surprize, complimente si - pentru ca stim ca fiintele noastre dragi apreciaza mereu, un desert delicios de culoarea martisorului.
Va propunem, asadar, reteta prajiturii Pavlova oferita cu multa dragoste de chef-ul nostru Jesica Zamfir, castigatoare MasterChef, care in prezent supervizeaza toate activitatile noastre culinare la Divertiland Diner, Daily Fresh, Carousel Catering si Buftea Lake Resort.
Inainte sa-i dam bataie, va spunem ca aceasta prajitura ce inspira feminitate a fost creata in onoarea balerinei rusoaice Anna Pavlova. Pentru ca desertul se vrea delicat si usor ca o balerina, ingredientele sale principale sunt bezeaua, frisca batuta si fructele.
Sa incepem!
Pentru bezele avem nevoie de:
6 albusuri
250g de zahar pudra
un praf de sare
zeama unei jumatati de lamaie
Crema o vom face din:
frisca lichida 400 ml
mascarpone 500g
Topping-ul va fi cu fructe de padure si vom folosi:
mix de fructe de padure 400g
o lingura de amidon alimentar
Vom bate albusurile impreuna cu zaharul pana cand spuma devine tare, stiti si voi, ca pentru bezele. Dupa, adaugam sucul de lamaie.
Punem, apoi, gramajoare de spuma pentru bezele in tava de cuptor, pe care inainte am asezat hartie de copt. Facem o mica scobitura in mijlocul gramajoarelor. Coacem la 120 C timp de 80 de minute. Va trebui ca bezelele sa fie albe si de o textura tare, precum creta.
Cat timp bezelele se relaxeaza la cuptor, amestecam cu mixerul frisca cu mascarpone pana obtinem o crema spumoasa. Cand bezelele s-au racit, adaugam aceasta crema cu o lingurita si, apoi, le decoram cu topping-ul de fructe de padure. Pentru a aduce un plus de savoare, dar si pentru a puncta la capitolul estetic, vom adauga si frunzulita de menta.
Succes si o primavara fericita tuturor!